Uvoz rabljenog elektricnog vozila iz EU u HR, TESLA S  

  RSS

tmcc
 tmcc
(@tmcc)
Član Admin
Član: prije 2 godine
Objave: 1
15/04/2019 5:00 pm  

Uvoz Tesla S u Hrvatsku.

Ukratko cu opisati korake i troskove.

1: Nadjete vozilo po vasim kriterijima(boja, stanje, km...), najbolje da se kupi vec regana na podrucju HR, ako ne onda NL, DE, OST, LUX, BE... itd.

2: Rezervirate vozila koja vas zanimaju i predracun na email tako da prilikom nosenja novca preko aerdodroma imate dokaz da ne financirate nekog ili nesto nezakonito. Uslovi su da je auto ispravan, i da je EU model (zbog homologacije) i TYPE 2 porta za punjenje (USA MODELI se ne mogu puniti na EU superchargerima)

3: Ukoliko kupujete od privatne osobe, osoba vam ne moze izdati racun sto znaci i moguca zavrzlama sa prijepisom vozila i placanja 5% poreza na prijepis (po zadnjim saznanjima, prijepis na elektricno vozilo vise ne postoji). Ukoliko kupujete of firme, moraju vam izdati racun sa ukljucenim PDV na racunu. Ako je vlasnistvo vozila bilo privatno i firma radi samo preprodaju onda na racunu mora biti i oznacen paragraf 25 da je PDV placen i nije trazen povrat.

4: Ukoliko je auto u NL, probne tablice kostaju 100eura na 15 dana, i svi papiri su gotovi kroz 5 minuta i mozete doma. Svi ovlasteni autosaloni rade i TUV i tablice/osiguranje.

5: Dolaskom u Kroatistan/Uhljebistan , ukoliko ste iz Zagreba, posjetite EUROHERC (EH) Tehnicki pregled na Vrbanima i predajete zahtjev kod Maria ili Petrovica za dodatnu tehnicku specifikaciju vozila (COC nije dostupan za HR, jer ne postoji ovlasteni servis u HR)
Tehnicka specifikacija vozila traje 24sata, kosta 399kn. Na mejl ce te dobiti potvrdu kad je gotovo.
Homologacija je 600Kn.
Extremno ljubazni gospodin Mario ce vas uputiti u proceduru.
Slika se vozilo i broj sasije (ispod brisaca, lcd i na vozacevim vratima)

6. Sa Racunom, COC-om , Homologacijom, Osobnom, Papirima od vozila rijesiti prvi tehnicki pregled na vrbanima ili po zelji ( Ja sam odabrao EH TP kod Rotora Remetinec.)

7. Polica osiguranja najpovoljnija je u EH osiguranju, Wiener i ostali su skuplji preko 1200 kn.
Polica u EH je 730kn bez pdv sa mojim bonusom (naprotiv EH ne dopusta izradu police ispod iznosa od 750KN, pa morate malo popustiti sa popustom).
Cijela polica sa zastitom bonusa i osiguranjem stakala bila je 1345KN.

8: Prvi tehnicki pregled kosta sveukupno 400+222kn sa novom prometnom i tablicama.
Sveukupno zadnji korak sa TP traje oko sat vremena i spremni ste sa vasim novim tablicama za prvu turneju.

1000kn Hom + COC
620kn TP
1350kn Polica

Ukupan trosak dovoza i registracije Tesla S 85 je izasla 2970kn
Trosarine nema na vozila sa 0 CO2.

Upozorenja:
1. Vozilo na kojem je naplacena totalna steta, broj sasije je odjavljen iz Tesla baze. Popravka, kupnja dijelova, supercharger vise nisu moguci. Auto je samo za dijelove
2. Ukoliko idete gore privatno kupiti vozilo od pravnog lica, Kroatistan ima zakon da medjunarodna uplata u jednom danu ne smije preci preko 10000 eura.
To znaci da ce te morati ostati 5 dana da izvrsite 4 uplate na koje se ceka 24 sata.
3. Iskljucite remote access u vozilu dok ne prenesete vlasnistvo vozila na www.tesla.com na svoje ime, postoji mogucnost da predhodni vlasnik ima jos aktivnu aplikaciju za pristup vozilu. (mejl za prijenos vlasnistva u Tesli poznat redakciji, korisnicima foruma na upit)

4. Kod kupovine Tesla S ili X s obzirom da nemozete provjeriti nista na vozilu osim toga jel se krece i jel rade brisaci, u suradnji sa domacim inzenjerima razvili smo nas Dijagnosticki alat TMCan Commander, s kojim mozete provjeriti stanje baterije, motora, limitera, senzora. Mozete provjeriti je li baterija vec mjenjana (rijetko, ali pozeljno)

5. Sva vozila imaju garanciju na bateriju i pogon ukoliko prethodni vlasnik nije manipulirao upravljackim software ili ako je vozilo bilo u sudaru 3. kategorije a nije popravljano u ovlastenom servisu, u tom slucaju garancija ne vazi.
6. Kad prijavite vozilo na sebe, ne dopustite da vam konfiguriraju vozilo za RH, neka ostane na postojecoj konfiguraciji, u protivnom nece raditi Spotify. Jer spotify nema autorska prava u RH.


Zeleni zub se sviđa
Citiraj
Share: